Homenatge a les víctimes del franquisme

Dissabte 15 d’abril, a les 11 hores, al Cementeri Municipal de València

Amb aquest acte, recordem les vides trencades i els cossos mal enterrats de més de 26.000 persones que omplen les fosses comunes d’aquest Cementeri de València: víctimes directes i indirectes d’una postguerra interminable i cruel per als perdedors, mentre guanyadors aixecaven la mà amb la salut feixista i proclamaven a crits els “anys de la victòria i de la pau”.

Recuperar la nostra memòria no és només recordar els nostres morts. No és només redescobrir la nostra història i substituir els herois, les victòries, els monuments i les banderes que ens han imposat, per les nostres. Recuperar la nostra memòria és recuperar la consciència de classe -que tan clara tenien la majoria dels nostres avis-, per mirar el present des del nostre punt de vista i així poder canviar-lo segons les nostres necessitats. La nostra memòria és una arma poderosa de combat que ens permet saber qui som nosaltres i quines són les nostres necessitats i qui són ells i quins són els seus interessos.

Com és tradició, l’homenatge el realitzem gràcies al suport i la col·laboració de sindicats, entitats, associacions, artistes, etc. de manera totalment solidària i autogestionada. Per aquesta ocasió, comptarem amb els parlaments de Plataforma per la Memòria del País Valencià i els sindicats CNT i CGT. Amenitzaran la jornada Estrela Roja de Benimaclet, La Muixeranga de València, el Cantautor Toni Carrión i el grup de rap Carmela Durango.

Us esperem.