[Crònica 8A] Homenatge a les víctimes del franquisme en el cementeri de València

traducción Com cada any, un centenar de persones es van reunir en homenatge a les víctimes del franquisme en el Cementeri General de València; i com cada any, la desfilada cívica va transcórrer des de la porta del cementeri fins arribar al monolit de la fossa 7ª dreta.

La desfilada va anar acompanyada per la Colla Dolçainera Estrela Roja de Benimaclet i per la Colla de Tabal i Dolçaina de la Societat Coral El Micalet, arribant al monolit de la fossa comuna 7ª dreta, on es va presentar l’acte per donar pas a la lectura del manifest.

No es pot permetre la condemna a l’oblit dels milers de persones assassinades per defensar la justícia i la llibertat, ni a les persones que moriren de fam i fred a causa d’una guerra injusta, megalòmana i depravada.

L’acte en homenatge a les víctimes del genocidi va comptar amb la presència i participació de Borja Penalba, Mireia Vives y Rosana Pastor, així com amb intervencions per part de diferents persones i col·lectius, destacant – com és habitual – el tradicional castell erigit per la Colla Castellera Miuxeranga i l’emotiva ofrena floral en record de les més de vint-i-sis mil víctimes soterrades entre abril del 1939 i desembre del 1945.

Més prompte que tard, els actes en memòria i homenatge a les víctimes del franquisme, obriran de bat en bat les portes de la història, permetent que la societat puga prendre consciència del que va significar i significa aquell genocidi – encara silenciat en l’actualitat.

Les víctimes del genocidi franquista no són simples testimonis de la història recent, sinó que traspassen la mera crònica històrica fins a fer-se novament presents, doncs encara hui continuen regalant-nos molt més que el simple coneixement de la història: ens ofereixen el coneixement necessari per a evitar aquell obscur passat, aquella terrible guerra i la interminable postguerra que, fins ara, segueix soterrada per tot arreu.

Plataforma per la Memòria del País Valencià

Federació Local de València
Confederación Nacional del Trabajo (CNT)

 

[Crónica 8A] Homenaje a las víctimas del franquismo en el cementerio de València

traduccióComo cada año, un centernar de personas se reunieron en homenaje a las víctimas del franquismo en el Cementerio General de Valencia; y como cada año, el desfile cívico transcurrió desde la puerta del cementerio hasta llegar al monolito de la fosa común 7ª derecha.

El desfile fué acompañado por la Colla Dolçainera Estrela Roja de Benimaclet y por la Colla de Tabal i Dolçaina de la Societat Coral El Micalet, llegando al monolito de la fosa común 7ª derecha, donde se presentó el acto para dar paso a la lectura anual del manifiesto.

No se puede permitir la condena al olvido de las miles de personas asesinadas por defender la justícia y la libertad, ni a las personas que murieron de hambre y frío a causa de una guerra injusta, megalómana y depravada.

El acto de homenaje a las víctimas del genocidio contó con la presencia y participación de Borja Penalba, Mireia Vives y Rosana Pastor, así como con intervenciones por parte de diferentes personas y colectivos, destacando – como es habitual – el tradicional castillo erigido por la Colla Castellera Muixeranga y la emotiva ofrenda floral en recuerdo de las más de veintiséis mil víctimas enterradas entre abril de 1939 y diciembre de 1945.

Más pronto que tarde, los actos en memoria y homenaje a las víctimas del franquismo, abrirán de par en par las puertas de la historia, permitiendo que la sociedad pueda tomar consciencia de lo que significó y significa aquel genocidio – todavía silenciado en la actualidad.

Las víctimas del genocidio franquista no son simples testimonios de la historia reciente, sino que traspasan la mera crónica histórica hasta hacerse nuevamente presentes, pues aún hoy continúan regalándonos mucho más que el simple conocimiento de la historia: nos ofrecen el conocimiento necesario para evitar aquel oscuro pasado, aquella terrible guerra y la interminable posguerra que, hasta ahora, sigue enterrada por todas partes.

Plataforma per la Memòria del País Valencià

Federació Local de València
Confederación Nacional del Trabajo (CNT)