[20J] Tornem a eixir als carrers: Organitzem-nos o tornarem a pagar la seua crisi

Des del Pla de Xoc Social del País Valencià, plataforma formada per diferents organitzacions i col·lectius, s’han convocat manifestacions a Alacant, Castelló i València per exigir que no volem pagar la crisi els de sempre.

CNT València tambè forma part del Pla de Xoc Social i fa una crida a la participació en la manifestació del dissabte 20 de juny, que eixirà a les 19h des de la plaça de l’Ajuntament de València.

MANIFEST UNITARI DEL PLA DE XOC SOCIAL

El Pla de Xoc Social al País Valencià, una plataforma formada per diferents col·lectius i organitzacions d’arreu del territori valencià, convoca aquest dissabte mobilitzacions a Castelló, València i Alacant, coincidents amb les convocades en desenes de ciutats en tot l’estat, per a manifestar que no volem pagar la crisi les de sempre.

Aquesta crisi ens ha confirmat qui tenim del nostre costat i quina societat hem de construir. Res mereix major atenció que la vida de totes i, si volem construir un futur amb plenitud, hem de replantejar les regles de joc que han de prioritzar allò públic sobre allò privat i han de deixar espai per al sorgiment de comuns. Els beneficis de les grans empreses i la destrucció sense control de la natura, han de deixar pas a la irrenunciable redistribució de la riquesa i al respecte a l’entorn i territori per a protegir el nostre futur davant l’emergència climàtica que vivim,

Per això centenars d’organitzacions alçarem la nostra veu el 20 de juny per exigir un Pla de Xoc per protegir la majoria de la societat i, especialment, la classe treballadora des de la solidaritat, l’autoorganització col·lectiva, la desobediència i la mobilització, a través de l’aplicació de les següents propostes urgents en diferents àmbits, que tenen com a eix vertebrador la voluntat de posar al centre la vida i les cures:

• Repartiment del treball i de la riquesa. Derogació de les reformes laborals del PP i del PSOE. Establiment d’una renda bàsica incondicional.

• Gestió pública de la sanitat i de la resta de serveis públics i béns comuns. Recuperació de tots els serveis públics privatitzats i dels béns comuns en mans de les grans empreses. Dotació i obertura dels Centres de Salut durant les vesprades. Reversió immediata dels departaments de salut privatitzats de Torrevella i La Marina Alta. Desenvolupament d’una indústria valenciana pública dels medicaments i de la tecnologia sanitària.

• Garantir l’habitatge digne, prohibició dels desnonaments i declaració d’emergència habitacional i suspensió del pagament de les hipoteques, lloguers i subministraments, i ampliació de mesures de protecció als col.lectius vulnerables. Parc públic d’habitatges socials i assequibles. Posada en marxa de la Llei Valenciana d’Habitatge.

• Defensa del territori com a garant de salut, treball i futur. Aturar el planejament urbanístic i turístic sobre terrenys agrícoles i naturals, així com la construcció i ampliació de grans infraestructures, en favor de la mobilitat sostenible, projectes de desurbanització i desclassificació, inversions en conservació del patrimoni natural o plans d’adaptació de les poblacions al canvi climàtic. Apostar per la sobirania agroalimentària com a model d’economia de proximitat, mitjançant canals curts de comercialització front a l’especulació de les grans superfícies. Recuperació de la infraestructura pública en l’alimentació.

• Garantir i defensar els drets i les llibertats de totes. Regularització ja de totes les persones migrants i tancament dels CIEs. Ens volem lliures, segures i vives. No a la repressió:derogació immediata de la Llei Mordassa.

• Rescatar les persones i no a l’IBEX 35: Retorn del rescat bancari i reforma fiscal. Que la crisi la pague la Troika, la banca i l’Ibex 35. Moratòria del pagament i auditoria ciutadana del deute públic valencià.

• Defensem el Sistema Públic de Pensions, amb pensions dignes que no condemnen a la misèria a la gent, quan més ho necessita. Contra la bretxa de gènere, que discrimina les dones, durant la seua vida laboral i al final de la vida, amb les pensions més baixes.

Hem de construir unes relacions, una economia i una societat nova i en comú. . Per això el Pla de Xoc Social obrim la porta avui a la teua presència i participació. Tu, has d’estar. Recorrerem un llarg i nou camí junts.

En soledat ens volen, en comunitat ens trobaran!

ENLLAÇ PER L’ADHESIÓ DE COLECTIUS AL MANIFEST UNITARI