CNT València fa una crida a participar en la marxa estatal al “Valle de los Caídos” (Cuelgamuros)

La Federació de València de la CNT ha convocat una reunió el proper dimarts 29 de gener, oberta a totes les organitzacions socials i sindicals que estiguen interessades en organitzar i participar activament en la marxa d’abril al “Valle de los Caídos”.

L’Estat espanyol ocupa el segon lloc en nombre de desaparicions forçoses desprès de Cambodja. Les Nacions Unides ja han recomanat que  l’Estat seguisca treballant en la  reparació integral de les víctimes de violacions dels drets humans durant el franquisme, l’extradició o judici als culpables i la no obstaculització de processos judicials oberts al respecte en altres països.

Des de CNT València considerem que amb recomacions no s’aconseguix res, i que és l’hora de treballar conjuntament. Ha arribat el moment d’exigir la dignificació dels i les que lluitaren pels drets i llibertats aconseguides a força de lluita i més lluita.

Al País Valencià s’han dut a terme treballs de dignificació i recuperació de la nostra memòria històrica. S’han retirat monuments que rendien homenatge als caiguts del bàndol franquista com és el cas de la creu de Callosa d’en Sarrià, Castelló i Montcada, per exemple. S’han retirat noms de feixistes de la guia de carrers i canviat per noms de companyes i companys antifeixistes, s’han dut a terme treballs de exhumació de fosses en diverses zones del territori, però encara queda molt per fer i treballar en aquest camp.

El Valle de los Caídos representa una ignomínia per a les persones que moriren lluitant contra el feixisme o foren assassinades durant la guerra o la dictadura. Més de 500.000 persones perderen la vida, 450.000 persones obligades a exil.liar-se, milers d’elles varen ser deportades a camps de concentració i d’extermini sota el domini nazi-feixista, dones rapades i violades, milers de nadons robats de les seus mares –pràctica que encara va seguir ben entrada la democràcia.

Per això, les organitzacions sindicals i socials antifeixistes i de memòria arreu del País Valencià no hauríem de conformar-nos amb la lluita per la dignificació només al nostre territori. Hem d’estendre aquesta lluita a la resta de l’Estat espanyol, i el punt central per al franquisme i el feixisme és el “Valle de los Caídos”. No hem d’esperar les promeses de cap govern, hem d’actuar d’immediat i de forma unitària entre totes i tots.

Convidem, doncs, a sindicats combatius i organitzacions socials a participar en la reunió que s’ha convocat per a preparar la marxa estatal  contra el “Valle de los Caídos” el proper dimarts 29 de gener a les 19:00 hores, a la Societat Coral del Micalet (Guillem de Castro nº73).

Memòria, dignitat i lluita.

 

Secretaria d’Acció Social i Cultura

Federació Provincial de València

Confederació Nacional del Treball (CNT)