[Fotos i comunicat] Centenars de valencians se solidaritzen amb la vaga general i contra la repressió a Catalunya

Diversos centenars de persones es concentraren ahir dia 3 d’octubre, davant la delegació del Govern espanyol a València, responent a la convocatòria de les organitzacions sindicals combatives CGT, CNT, COS i INTERSINDICAL, i en solidaritat i suport al poble treballador de Catalunya, i a la Vaga General convocada.

Entre les 19h i les 21h, la concentració va transcórrer de forma pacífica i reivindicativa, manifestant la repulsa davant la salvatge actuació de les forces “d’ordre públic” sobre la indefensa població treballadora i civil de Catalunya, el passat 1 d’octubre, i de la situació de pràctic estat de setge que ha generat l’enviament de milers de policies i guàrdies civils (que ha costat prop de 32 milions d’euros), com si es tractara d’una força d’ocupació.

Però no només la repressió era el motiu d’este acte, també reclamem la derogació de les contrareformes laborals, de la llei mordassa i la recuperació dels drets i serveis públics arrebatats.

Celebrem l’èxit d’una vaga general que les nostres organitzacions havien convocat eixe mateix dia i que, tot i l’absència (quan no boicot) dels sindicats majoritaris, ha representat la pràctica i total paralització de l’activitat a Catalunya, junt a una impressionant mobilització de la classe treballadora, mai vista fins ara.

Lamentem la ceguesa del govern Rajoy, de la casa reial espanyola, institucions, “agents socials” i acompanyants, que a pesar del que estem veient, continuen volent convéncer la població en general per vendre que el problema és el poble, seguint tractant-nos com a súbdits obligats a obeir, i com a menors d’edat incapaços de prendre les nostres pròpies decisions.

Les organitzacions sindicals convocants de l’acte ens comprometem a continuar fent tots els esforços possibles per extendre-la arreu.

La insistència de voler fer-nos creure que els treballadors i les treballadores i la ciutadania que viu a Catalunya, que de forma heterogènia, massiva, majoritària i pacífica ha eixit al carrer a plantar cara amb les seues mans nues a una policia enviada per a agredir-la en compte de fer la seua suposada funció de protecció, són estúpides i manipulades en mans d’una minoria radical, és una mostra més del menyspreu dels nostres governants i els seus amos cap a la classe treballadora i el conjunt del poble, i només fa que obrir les distàncies i agreujar la situació.

I que no ens enganyen, no són només els de Catalunya, som tots i totes. Ara els ha tocat, però demà estem tots en la rifa de ser sacrificats a benefici dels seus interessos particulars.

Som també milers, els treballadors i les treballadores, que arreu del territori hem manifestat la solidaritat amb elles, la nostra total indignació davant l’exercici d’autoritarisme propi d’una dictadura (monàrquica o no).

El que ha passat marca un abans i un després, res tornarà a ser igual. El règim del 78 ha dictat la seua sentència de mort amb aquest atac despietat contra la població, que lamentablement ens recorda èpoques que es pensaven definitivament passades.

Les organitzacions sindicals convocants de l’acte, exigim el cessament de la violència sobre la població i la retirada de les forces repressives de Catalunya. La derogació de la Llei Mordassa i de les actuacions repressives, l’amnistia social, sindical i política per totes les companyes i companys empresonats i/o represaliats per defensar el que és de totes i tots, i la derogació de les contrareformes laborals.

Així mateix exigim el respecte al dret a decidir, sobre tot el nostre present i futur, sobre tot allò que ens afecta col·lectivament.

Confederació General del Treball (CGT)

Intersindical Valenciana (IV)

Confederació Nacional del Treball (CNT)

Coordinadora Obrera Sindical (COS)