El Tiempo de las Cerezas 1977-1979: Eclosión Libertaria. Documental d’estrena en València

El 13 de Gener a les 19:00 hores, s’estrena el documental El Tiempo de las Cerezas, de Juan Felipe, qui a més a més, presentarà la projecció al Centre de Cultura Contemporània Octubre de València.

El-Tiempo-De-Las-Cerezas1

Aquest documental aborda la Transició des de l’òptica llibertària. Reflexiona sobre el fort ressorgiment llibertari als anys 70 i dels motius del seu declivi, quan gent de tota edat i condició es començava a organitzar i sorgien multitud de grups llibertaris, revistes i ateneus. El moviment llibertari es va reactivar amb intensitat junt amb la CNT i semblava que l’anarcosindicalisme recuperava la força dels anys 30, fins aconseguir mobilitzacions massives com la de San Sebastián de los Reyes, la de Montjuïc o les Jornades Llibertàries de Barcelona. Tota aquesta gent de diferents corrents transformadores s’intentaren vertebrar al voltant de la històrica CNT, però malauradament, aquesta confluència no es va aconseguir i l’explosiu ressorgiment llibertari dels 70 va acabar per detenir-se.

És en aquest espai on es centra la mirada reflexiva d’un documental recolzat amb diferents testimonis i distinta participació en aquesta època històrica, tractant d’ajudar a entendre aquell intens ressorgir llibertari per reflexionar sobre la seva fugacitat.

Esperem que gaudiu del documental, el qual, sols s’ha projectat a la Filmoteca de Saragossa durant les Jornades Culturals del XI Congrés de la CNT, i pel moment, sols s’espera que a finals de Gener es projecte a Madrid amb la presència de Pepe Ribas de la revista “Ajoblanco“.

Federación Local de Valencia
Confederación Nacional del Trabajo (CNT)

Tràilers:

El Tiempo de las Cerezas 1
El Tiempo de las Cerezas 2
El Tiempo de las Cerezas 3