La Plataforma per la Memòria del País Valencià convoca unes jornades en record de Valentín González, militant de la CNT assassinat a mans de la policia

Els actes consistiran en dues xerrades el 17 i 19 de juny a les 18:30h a Ca l’Estudiantat i al Casal Popular La Falç, respectivament, i una concentració el dia 25 a les 19:00h al Mercat d’Abastos.

El 25 de juny de 1979, Valentín González Ramírez, treballador del grup sindical de càrrega i descàrrega, va ser assassinat a mans d’un policia nacional pel tret d’una pilota de goma directa al pit rebentant-li el cor en l’acte.

Quan es va instaurar la democràcia i es van legalitzar els sindicats, Valentín s’afilià juntament amb molts dels seus companys al sindicat de Transports CNT de València.

A la vaga de Abastos que les Colles de càrrega i descàrrega del mercat d’Abastos de València van convocar per l’impagament dels salaris per treballs ja realitzats, és on el company antifeixista, orgullós de poder a la fi lluitar pels drets dels treballadors, va ser assassinat.

Malgrat que aquesta vaga era pacífica i legal, els policies no van dubtar ni un segon a carregar sense cap motiu sobre els treballadors. Van començar a caure cops de porra per tot arreu, la qual cosa els va portar a refugiar-se en la caseta que tenia la colla en el mercat. Perquè isqueren de la caseta, la policia els tirava per la finestra pots de fum. Valentín romania amb son pare qui també rebia cops per part de la policia. En veure això Valentín, es va girar i va dir : “ja està bé de pegar al meu pare”. No van passar ni 10 segons quan dit això, un policia li va disparar a boca de canó una pilota de goma directa al pit. Estès a terra encara va rebre cops de porra fins que el van portar a l’hospital on va ingressar ja cadàver.

L’autòpsia va determinar que va ser una “parada cardíaca”.

Un cop més, vam ser testimonis de muntatges policials que a dia d’avui segueixen existint en excés, sense fer justícia de la veritat.

Des de la Plataforma per la memòria del País Valencià volem mostrar el nostre suport a la família i persones properes a aquest jove i insistim que aquest cas -com molts altres- no pot caure en l’oblit. Seguirem impugnant els assassinats i repressions que a dia d’avui, patim com a classe.

Per això i per la memòria dels nostres companys que van lluitar pels drets de la classe obrera, des de la Plataforma organitzem el 17 de juny a Ca L’estudiantat (Antiga cafeteria de filosofia) una ponència on es tractarà el cas de Valentín des de diferents angles. També hi haurà kafeta amb menjar i beguda a preus populars. Aquest acte es repetirà el dia 19 de juny al casal popular ‘La Falç’ de Malilla.

El dia 25 de juny a les 19:00h es realitza una concentració a la porta del Mercat d’Abastos.

NI UN PAS ENRERE; VALENTÍN GONZÁLEZ, NI OBLIT NI PERDÓ!

Plataforma per la Memòria del País Valencià

IMG-20150609-WA0006