[Crònica] Concentració de CNT, COS i CAS-PV en Conselleria de Benestar Social de València

CNT-València, CNT-Vall d’Albaida, COS de l’Horta i la CAS del País Valencià s’han concentrat aquest dijous 17 de Juliol a les portes de la Conselleria de Benestar Social de la Generalitat Valenciana per denunciar públicament les greus irregularitats i vulneracions pel que fa als drets dels treballadors i treballadores dels serveis sociosanitaris i en defensa dels serveis bàsics i de primera necessitat com és el de la salut. La intermediació empresarial fa que la prestació de serveis sanitaris i assistencials siguen nefasts i d’una qualitat mínima. Les organitzacions empresarials es limiten a comercialitzar i a competir amb retallades en drets i reduccions salarials, que afecten la qualitat assistencial -com ja vam explicar més detalladament en el comunicat amb el qual vam convocar aquest acte-.

Les seccions sindicals del sector sanitari de la CNT-Vall d’Albaida allí presents, entregaren de forma registrada una carta comunicant quines són les conseqüències i la realitat d’empreses com “Ambulancias la Costera S.L.” i “Omega S.L.” que han obtingut les respectives concessions privatitzades per aquesta Conselleria. Ambdues empreses incompleixen l’Estatut dels treballadors, els convenis col·lectius d’Ajuda a la Dependència i de Transport Sanitari i reprimeixen tota activitat sindical. Entre les moltes irregularitats no es reconeixen els drets laborals, es fomenta la precarietat del treball i dels serveis, s’acomiada, s’assetja, es coacciona, no es paguen els salaris corresponents a baixes per malaltia ni la totalitat d’hores treballades, vacances o substitucions entre altres. Considerem que totes aquestes irregularitats, a més de la precarietat del treball, afecten de manera molt directa a la població usuària d’aquests serveis retallats a canvi de majors beneficis econòmics. Aquesta desatenció assistencial no està sent vigilada per Conselleria, per tant considerem una greu falta de responsabilitat pel que fa a la seua competència de dur a terme, supervisar i condicionar un bon servei per a tots i totes.

Els treballadors i treballadores no som mercaderia
Amb la salut no es juga
Privatització = Precarietat

CNT-València
CNT-Vall d’Albaida

coselleria_valencia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA