Comunicat de solidaritat amb la vaga dels treballadors de Panrico

Els i les treballadores de Panrico porten ja més de 100 dies de vaga a la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental). Des del 2005, la direcció de l’empresa es troba en mans d’un fons especulatiu internacional, quan Apax Partners va adquirir el 100% de Panrico. Des de fa uns mesos, l’empresa pretén aplicar un ERO que afectaria a més de 1.900 persones a nivell estatal i comportaria una rebaixa salarial del 30%. L’ERO, tancat sense acord, continua endavant, i els i les treballadores que no s’han acollit voluntàriament rebran les cartes d’acomiadament. Tanmateix, el proppassat 28 de novembre, a l’assemblea es va decidir continuar amb la vaga, tot i que l’empresa pretén declarar-la il·legal per no acatar l’acord signat entre l’empresa i els sindicats a nivell estatal. A més a més, la direcció de l’empresa ha posat una demanda als i les treballadores i els demana 4 milions d’euros pels “danys derivats per la interrupció de la producció”, i el judici està fixat per al proper 13 de febrer de 2014. Mentrestant, els i les treballadores continuen concentrant-se cada dia a les portes d’aquesta fàbrica per evitar la sortida de productes que hi arriben des d’altres fàbriques de l’estat espanyol.

Davant d’aquesta situació, el Bloc Unitari Anticapitalista (BUA) vol fer públiques les següents consideracions:

  • En primer lloc, denunciem el xantatge de la direcció de l’empresa i la instem a canviar d’actitud. Davant d’aquests atacs als i les treballadores, cal assenyalar els veritables responsables de l’actual situació. Aquests no només són polítics i jutges, sinó que també s’amaguen a les grans empreses i al sistema financer. L’oligarquia és enemiga de la llibertat dels Pobles.

  • En segon lloc, manifestem tot el nostre suport i solidaritat amb els i les treballadores que estan en vaga, i els encoratgem a seguir en la lluita. Fem una crida a tota la classe treballadoraa mostrar el seu suport i solidaritat als i les treballadores vaguistes. La seua lluita és la de tots nosaltres. Per tot això, encoratgem a fer tot tipus d’accions en solidaritat amb els i les treballadores en vaga i per denunciar la direcció de l’empresa: boicot a productes, concentracions de denúncies, escarnis…

Cal destacar que el treball assalariat en la societat capitalista és la forma moderna d’explotació i d’opressió d’una majoria de persones -la classe treballadora, que només té les seues mans per a treballar- per una minoria -les que tenen els mitjans de producció, el Capital, les fàbriques, la terra…-. Eixa és l’arrel del problema. No ens conformem amb unes engrunes, no volem només millorar les nostres condicions de treball per a tornar a l’Estat del benestar, per a reformar el capitalisme. Ho volem tot, i per això cal enderrocar el capitalisme. Davant del xantatge de la patronal, davant de les retallades i els acomiadaments, només ens resta l’organització i la lluita. En els darrers mesos, hem vist com aquest exemple ha anat arrelant i estenent-se a diverses empreses i sectors, com van fer els i les docents de les Illes. Aleshores, la nostra solidaritat va ser exemplar, ara també cal que ho siga. Des del BUA som conscients que el camí escollit, el de la dignitat i la lluita, és difícil per als i les treballadores, i és per això que hauria de comptar amb tot el nostre suport.

Per això, us convidem a assistir a l’acció de solidaritat que tindrà lloc el proper dilluns 27 de gener, a les 7 de la vesprada, al supermercat Carrefour Express que es troba a la Gran Via de Ferran el Catòlic, 22, de València.

Per finalitzar, us animem a col·laborar activament amb la caixa de resistència i fer-hi aportacions:
(cc 2100-3161-38-2200094458).

 SOLIDARITAT AMB TREBALLADORS I TREBALLADORES DE PANRICO EN VAGA