[COMUNICAT] El Bloc Unitari Anticapitalista s’oposa al tancament de RTVV

logo-BUAEl Bloc Unitari Anticapitalista participarà dissabte 9 de novembre a la manifestació contra el tancament de RTVV, que eixirà des de la Plaça de Sant Agustí a les 18h.

El Bloc Unitari Anticapitalista s’oposa radicalment al tancament de la RadioTelevisió valenciana (RTVV) i apunta al Govern valencià, enfonsat per la corrupció i els mètodes mafiosos i autoritaris que practica contra la classe treballadora, com a culpable d’una gestió política i econòmica lamentable. Com així ho ha demostrat amb la resposta a la sentencia del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), que ha declarat la nul·litat de l’expedient de regulació d’ocupació de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) –aprovat en agost de 2012- que va afectar a més d’un miler de treballadors/es.

Aquest ERO, declarat il·legal pel TSJCV, i la decisió unilateral i dictatorial d’Albert Fabra d’anunciar el tancament definitiu de RTVV, és una mostra més de la intenció de posar en marxa un pla organitzat per acabar amb allò comú, allò de tots i totes, i convertir-lo en un negoci per a un grup reduït.

El Bloc Unitari Anticapitalista, no pot obviar que, a més a més d’aquest greu conflicte laboral, RTVV necessita un canvi profund i radical, mostrant-se a favor de la seua autogestió així com de l’ocupació indefinida de les instal·lacions pels treballadors/es. És, d’altra banda, de vital importància, que la línia editorial i el conjunt de la programació tinguen garantida la dignitat informativa, per tal que estiga al servei de la cultura i la societat del nostre poble i siga un espai públic on compartir, amb altres mitjans en llengua catalana, una comunicació fluida i enriquidora, tant lingüística com cultural.

Des del Bloc Unitari Anticapitalista, s’exigeix al Govern de la Generalitat que acate la sentència del TSJCV, per la qual s’anul·len els acomiadaments i es reconeixen els drets de readmissió als seus llocs de treball dels 960 treballadors/es acomiadats/des i demana la immediata dimissió dels responsables de l’enfonsament de la RadioTelevisió de tots els valencians i valencianes, amb les responsabilitats polítiques, econòmiques i penals  que corresponguen.

Davant aquesta salvatge agressió contra els drets dels/les treballadors i treballadores, el Bloc Unitari Anticapitalista recolzarà i participarà en les mobilitzacions en defensa dels 1700 llocs de treball en joc i d’una RadioTelevisió valenciana al servei dels valencians i valencianes, donant suport a les mesures que prenguen els/les treballadors/es per defensar l’autogestió i una digna continuïtat de RTVV.

El Bloc Unitari Anticapitalista participarà dissabte 9 de novembre a la manifestació contra el tancament de RTVV, que eixirà des de la Plaça de Sant Agustí a les 18h.