1r de maig, l’Horta anticapitalista

Aquest primer de maig unes 2.000 persones s’han manifestat pel matí a València amb el Bloc Unitari Anticapitalista (BUA), l’espai de treball conjunt de l’Esquerra Independentista de l’Horta -Endavant (OSAN), la COS, el SEPC, Arran i Alerta Solidària-, la Confederació Nacional del Treball (CNT) i altres col·lectius com la Coordinadora Antiprivatització de la Sanitat (CAS), la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques de Burjassot, la Plataforma d’Aturats de Montcada l’Ateneu Popular de Montcada i l’Assemblea del 15M d’Algirós.

El BUA ha començat la marxa seguint el mateix recorregut que han fet el sindicats majoritaris, però a l’alçada del carrer de les Barques ha abandonat la manifestació oficial per arribar a la plaça del Patriarca, on ha tingut lloc la lectura de manifestos. Una  companya, membre del BUA, ha sigut l’encarregada de llegir el manifest unitari del primer de maig, un text que, davant l’actual ofensiva del sistema capitalista (amb retallades i pèrdues de drets socials i laboral), apel·la a “la unitat d’acció de totes aquelles que rebutgem el pacte social, la pau social”.

El manifest també critica el model sindical que representen les centrals majoritàries i proclama la necessitat d’uns sindicats “que defensen l’acció organitzada de la classe treballadora en la salvaguarda dels seus interessos fins al nostre alliberament com a classe en tots els terrenys (econòmic, laboral, social, de gènere i identitari). Uns sindicats que realment lluiten per una societat sense classes i on el dret a decidir dels pobles estiga garantit”.

El text, acaba amb una crida “a tota la classe obrera i popular de la nostra comarca, l’Horta, amb l’objectiu d’iniciar totes les lluites possibles, de forma unitària, als carrers i als centres de treball. Una lluita per, no sols aturar la violència del capital, sinó per revertir-la”.