El Bloc Unitari Anticapitalista convoca Jornades de Lluita al llarg de la primera quinzena de febrer

El Bloc Unitari Anticapitalista, del que CNT-València forma part, convoca al llarg de la primera quinzena de febrer unes Jornades de Lluita per tal de denunciar els culpables de la desesperant situació de misèria i exclusió que viuen milers de famílies del País Valencià i que, fins i tot, ha portat a intents de suïcidi de nombroses persones.

Els bancs, però, no són els únics culpables de la situació en què ens trobem la majoria de la població dels Països Catalans i de l’Estat espanyol. Cal assenyalar el vertader culpable, el Capitalisme, un sistema econòmic que es basa en l’explotació de la gran majoria de la població, les classes populars, per una minoria, els capitalistes (banquers, empresaris, terratinents…).

A més a més, l’atur està assolint nivells dramàtics, per damunt del 25%, molt superiors a determinats territoris, sectors o franges d’edat. No obstant això, els governs segueixen retallant les prestacions i subsidis per desocupació -ja mísers- als que s’hauran de sumar els previstos als pressupostos de 2013, aguditzant les conseqüències de la desocupació, que es tradueixen en desnonaments o en la impossibilitat de fer front a les necessitats més elementals. Les continues retallades als serveis públics, en sanitat, educació i en serveis socials, agreugen encara més la situació per a les persones sense recursos.

Des del Bloc Unitari Anticapitalista, s’aposta perquè siguen les pròpies classes populars qui s’organitzen, especialment aquelles persones directament afectades per aquesta situació, fent del Bloc una ferramenta útil en la lluita contra un sistema econòmic que ens esclavitza mitjançant:

  • Riquesa desigualment repartida. Les 200 persones més riques del món (el 0’00003%) acumulen la mateixa riquesa que la generada per més de 3.000 milions de persones. Mentre Botin, Amancio Ortega o Juan Roig augmenten la seua riquesa, cada vegada hi ha més persones empobrides. La misèria mata!
  • Fam al món. Hi ha més de 1.000 milions de persones al nostre planeta que passen fam, mentre es llencen al fem milers de tones d’aliments excedents. Es produeixen aliments suficients per alimentar tota la població, però l’especulació, els agrocombustibles i un sistema de producció i distribució injust hi tenen molt a veure. La fam mata!
  • Malalties i morts evitables. Més de 1.000 milions de persones no disposen d’aigua potable, i més de 2.500 milions no tenen una xarxa de clavegueram adequat. Per aquest motiu cada any moren més de 5 milions de persones, sobretot infants. Mentrestant, les empreses farmacèutiques obtenen milions de beneficis… El negoci de la sanitat mata!
  • L’educació és un negoci. L’analfabetisme continua sent una xacra de la humanitat en el s.XXI. Cada vegada es privatitzen més espais de l’educació, des de la infantil a la universitat, i les classes populars tenen més difícil accedir a una educació pública, popular i de qualitat. El negoci de l’educació ens fa ignorants!
  • Treball precari i atur. Actualment, tota la humanitat podria treballar i fer-ho menys hores. Però com que els capitalistes tenen la propietat privada dels mitjans de producció (terres, fàbriques, capital), els i les treballadores hem de vendre la nostra força de treball a canvi d’un salari de misèria. La meitat de treballadors del planeta guanyen menys de 2$ per dia. Hi ha milions de persones aturades disposades a treballar en les pitjors condicions. És per això que continuen impulsant polítiques de retallades i reformes laborals que faciliten i abarateixen els acomiadaments, permetent a la patronal aconseguir, sota l’amenaça de l’acomiadament, la continua reducció dels salaris i l’empitjorament de les condicions de treball, objectiu últim de la reforma laboral. A més, cada any moren 2,2 milions de persones al món a causa dels accidents laborals i les malalties professionals, és a dir, el capitalisme mata 6.000 persones al dia. L’explotació laboral mata!
  • Gent sense casa, i cases sense gent. Milers de persones no tenen sostre mentre hi ha milers d’habitatges buits. Al País Valencià es practiquen més de 93 desnonaments cada dia. Milers de persones a la ciutat de València i a la nostra comarca són expulsades de les seues pròpies cases per no poder fer front al deute que tenen amb els bancs. Els desnonaments maten!
  • Imperialisme i genocidi cultural. Actualment hi ha unes 5.000 llengües al món, però més de la meitat podrien desaparèixer abans del 2100. Els estats i els imperis capitalistes volen uniformitzar el planeta. El capitalisme mata els pobles i les cultures!
  • Un planeta malalt. La major part de l’energia i les matèries primeres és consumida per una minoria del planeta, que alhora és la que més contamina. El planeta està amenaçat per la contaminació de mars, rius, aire i terra, a causa d’un sistema econòmic explotador i balafiador. El capitalisme mata el planeta!
  • Repressió contra la dissidència. La persecució policial i institucional de la que som víctimes ha provocat que centenars de persones relacionades amb la lluita als diversos moviments socials i sindicals patisquen directament la repressió del Govern i la violència policial per l’únic fet de exercir el seu dret a la vaga, la manifestació o la dissidència. Aquesta actitud deixa més i més clar que vivim en un règim dictatorial. La dictadura mata!

Per tot això, el Bloc Unitari Anticapitalista fa una crida per tal de mobilitzar-se i organitzar-se contra el terrorisme capitalista al llarg de la primera quinzena de febrer, eixint al carrer i impulsant noves accions que exigisquen mesures radicals contra l’atur, el repartiment del treball i la riquesa i per garantir el benestar per a tots i totes, el qual no serà possible sense un canvi radical de model econòmic i social.

Aquestes Jornades culminaran el dia 15 de febrer, amb una manifestació on una lluita frontal i radical contra el capitalisme quede ben definida. D’un any ençà, un nombre quantiós de joves va eixir al carrer per tal d’expressar un clamor de ràbia en forma de revolta contra la repressió, ara, amb un any més d’experiència, el Bloc Unitari Anticapitalista, vol integrar a tots/totes aquells/es que desitgen donar un pas més en el camí cap a l’acció i el trencament de la pau social.

Només amb la lluita aconseguirem la justícia social i una vertadera distribució del treball i de la riquesa.
Només la lluita ens portarà a aconseguir una societat sense classes, justa i plenament igualitària.
No volem pactes de sindicats venuts al poder!
No volem una pau social a canvi de subvencions!