Fira alternativa de València 2012

La Fira es celebrarà els dies 1, 2 i 3 de juny al llit vell del riu Túria de València, entre el pont de les Flors i l’Exposició, i CNT-València portarem la nostra Distribuidora amb divers material llibertari.

Planteja un debat sobre el model enèrgetic i el model social

La Fira Alternativa de València arriba a la 25ena edició i ho fa qüestionant l’actual model enèrgetic i social, revisitant les lluites de moviments socials com l’ecologista i presentant models alternatius.

Alguns dels plats forts que hi trobarem enguany són les experiències de Lakabe, una ecoaldea de Navarra que després de 25 anys manté la possibilitat de viure d’una manera alternativa i els diferents debats sobre el model energètic i la destrucció del territori que travessaran la Fira durant divendres, dissabte i diumenge. Les Escoles Lliures també tindran el seu lloc en aquesta 25ena Fira Alternativa amb la presència de diversos projectes i l’Escola Lliure Donyets farà una xerrada sobre alternatives a l’escola.

Fa 25 anys que va sorgir la necessitat de tindre un espai vàlid per a la trobada i exposició d’altres formes de viure i de pensar i el col•lectiu Caleidoscopi va plantejar que aquest espai era la forma d’expressió i difusió més genuïna i coherent.

Des d’aleshores, han tingut com a objectius donar a conéixer el treball artesanal, l’alimentació vegetariana i ecològica i el pensament crític que es reflecteix a través de les accions de les persones i col•lectius que participen a la Fira.

La Fira, un any més, serà punt de trobada de col•lectius socials i artesans que ompliran els passadissos del vell llit del Túria de diverses parades on poder trobar tot tipus d’informació i productes, en tots els casos, elaborats per les mateixes persones que atendran i a qui es podrà preguntar directament qualsevol qüestió.

Per celebrar estos 25 anys, el col•lectiu “Caleidoscopi” ofereix actuacions musicals durant els tres dies de la Fira i es comptarà amb la cantautora valenciana Clara Andrés, amb Viva Tirado, Van de Rama, Floristería Mateo Morral el grup Folk “L’Horta Folk” i Dani Miquel fent de contacontes.

Una de les apostes dels darrers anys ha estat la sensibilització respecte al consum de productes hortícoles frescos, de qualitat i de proximitat. És per això que durant tot el diumenge, es realitzarà un mercat de verdura i fruita amb la possibilitat tant de compra com de pressa de contacte amb  experiències de producció ecològica local.

Durant els tres dies es faran diverses xarrades i tallers alguns d’ells centrats en la debat central d’aquesta edició: les alternatives al sistema energètic actual. Agricultura, població i energia, El nou model energètic i la destrucció del territori o Cap a una comprensió no reduccionista i simplificant dels problemes energètics, seran algunes de les xarrades dedicades a aquesta temàtica.

Tallers per criatures, actuacions musicals, xerrades i fòrums, presentacions de periòdics, parades informatives de col•lectius socials i artesans, alimentació vegetariana, conformen un any més la Fira Alternativa de València que arriba a la 25ena edició.

Podeu consultar la programació a la seua web.