CIEs No denuncia l’expulsió de persones preses en el CIE després de l’intent de fugida i la violència policial de la matinada del diumenge

La Campanya pel Tancament dels Centres d’Internament per a estrangers (CIEs No) denúncia que, després els fets esdevinguts la nit del 6 al 7 de setembre i, segons comunicació del propi Cos Nacional de la Policia, «totes les persones d’origen algerià i marroquí han sigut traslladades i no es troben en el complex policial».

En la passada nit del diumenge, veïns i veïnes van alertar a organitzacions defensores de drets humans sobre tirotejos i crits que s’estaven produint en el CIE de Sapadors. Entorn d’una trentena d’activistes, sobre les onze de la nit, es van personar en les portes del complex policial on van poder presenciar els tirotejos, crits de dolor i el forcejament amb persones que cridaven «rendició, rendició», tal com denunciava el veïnat.

Fins a les dues del matí diferents tipus de trets van ser efectuats, arribant a saltar bales de goma fora del propi recinte policial. Antidisturbis recolzats per una unitat del cos de bombers van baixar a una desena de persones que es trobaven en la teulada. Testimoniatges asseguren que van sentir cridar a la policia que havia ferits entre els qui es resistien pacíficament a l’acció policial des de la teulada. Així mateix, algunes persones dels edificis adjacents van afirmar “haver vist una ambulància” dins del complex de Sapadors.

Durant el dia d’ahir ha sigut impossible contactar amb cap de les persones implicades, ni amb testimonis dels fets de la nit anterior. De la mateixa manera s’ha impossibilitat el contacte telefònic via mòbil amb les persones en el CIE. Les represàlies després de fets succeïts en la nit d’ahir són una pràctica comuna que «resulta intolerable», tal com denuncia la Campanya. «D’aquesta manera, s’impedeix novament esclarir els fets i depurar les consegüents responsabilitats. L’única versió que existeix és la policial, atès que el parador de totes les persones d’origen algerià i marroquí és desconegut», denúncia Ana Fornés, portaveu de la Campanya.

Davant aquests fets, CIEs No manifesta la seua especial preocupació per les persones especialment vulnerables que es trobaven en el CIE. Entre unes altres es troben dos menors, un malalt recentment hospitalitzat per vesse cerebral i sol·licitants d’asil. La plataforma exigeix a la Delegació del Govern que paralitze les deportacions i assegure la integritat de totes les persones en parador ignorat i insta a la Defensora del Poble al fet que intervinga, tant en l’esclariment dels fets com en la protecció de les persones que van intervenir o presenciar els fets denunciats.

Campanya pel Tancament dels Centres d’Internament per a estrangers (CIEs No)

CIE no