Fira alternativa de València 2013

La Fira es celebrarà els dies 7, 8 i 9 de juny al llit vell del riu Túria de València, entre el pont de les Flors i l’Exposició, i CNT-València portarem la nostra Distribuidora amb divers material llibertari.

26ena FIRA ALTERNATIVA DE VALÈNCIA: LA SEUA CRISI, LES NOSTRES ALTERNATIVES

No és una crisi, és una estafa. Els gran grups mediàtics i polítics informen cada dia de la crisi econòmica i social. Crisi, crisi i més crisi però, hi ha alternatives? La 26ena edició de la Fira Alternativa de València buscarà contestar a eixa pregunta i mostrar les diferents alternatives de base que s’estan construint. Alternatives vitals o comunitàries, amb experiències de col·lectivitats que tendeixen cap a l’autogestió.

Tindran el seu espai els mitjans de comunicació que generen informació pròpia i horitzontal amb una mirada des de la consciència crítica. Però també noves formes de consum elèctric de resistència al marge de les grans companyies i altres experiències socials com els bancs de temps o monedes i mercats socials.

Les alternatives es concretaran al programa amb propostes com la presentació del projecte RESET, un espai per a la difusió i distribució de la informació de tots els recursos socials. El dissabte serà el torn per a la escola lliure Donyets que plantejarà una realitat d’educació al marge de les institucions o la xerrada de Miguel Yasusuki sobre moneda social i la presentació de la cooperativa integral valenciana A Tornallom.

També l’ecologisme tindrà el seu espai amb la xerrada del grup Ecologistas en Acción de La Serrania.

El col•lectiu Caleidoscopi, organitzador de la Fira Alternativa de València, es va plantejar fa 26 anys que aquest espai era la forma d’expressió i difusió més genuïna i coherent. Des d’aleshores, han tingut com a objectius donar a conéixer el treball artesanal, l’alimentació vegetariana i ecològica i el pensament crític que es reflecteix a través de les accions de les persones i col•lectius que participen a la Fira, i tot això sense rebre subvencions ni tindre personal remunerat.

D’altra banda hi haurà, com és habitual, diferents actuacions musicals durant els tres dies de la Fira. Per a això es comptarà amb les actuacions de Nacho Pereda y los Chatarreros del Amor, el cantautor Cifu, Mother Fuckers, Van de Ramah, Jacint, Sedajazz, Escamutxó, Lilit i Dionís o Floristeria Mateo Morral, entre molts altres . També Ull de Tro presentarà el seu darrer disc La classe obrera no va al paradís.

Tallers per criatures, actuacions musicals, xerrades i fòrums, presentacions de publicacions, parades informatives de col•lectius socials i artesans, alimentació vegetariana, conformen un any més la Fira Alternativa de València.

www.firaalternativa.org <info@firaalternativa.org> Tel: 655 835 744