[CRÒNICA] 23F: Lluitar, Crear, Unió Popular

Al voltant de 75.000 persones distribuïdes en quatre marees, conflueixen a l’Estació del Nord i col·lapsen el centre de la ciutat

El Bloc Unitari Anticapitalista es va manifestar el 23F a València en una mobilització multitudinària que va recórrer el centre de la ciutat de València. Aquesta manifestació, va aglutinar desenes de milers de persones provinents de quatre marees diferents, les quals partiren des de quatre punts estratègics de la ciutat per tal de confluir, moments després, a l’Estació del Nord de València.

La jornada de lluita del 23F començà per al Bloc Unitari Anticapitalista a les 18h quan, integrant una de les quatre columnes que eixa vesprada es manifestaren per la ciutat, isqué des de les Torres de Serrans conformant un bloc combatiu de lluita i denúncia directa contra la vertadera causa de la situació de misèria i opressió de la classe obrera: el capitalisme. Ja des del començament, era notòria una actitud reivindicativa que, mitjançant la crida ininterrompuda de consignes contra el terrorisme del capital, travessaria més tard els carrers principals de València. Amb una pancarta de capçalera on podia llegir-se “De la revolta valenciana a la lluita anticapitalista”, el Bloc va completar el trajecte pels carrers del cas històric, travessant la Plaça de la Verge, Micalet, Plaça de la Reina i la Plaça de l’Ajuntament, fins arribar al punt de referència on les quatre marees havien de iniciar la manifestació a les 19h.

Una vegada arribat al creuament entre els carrers Marques de Sotelo i Xàtiva, el Bloc va continuar pel recorregut de la manifestació pel carrer Colom, fent una parada a Delegació de Govern per “dedicar” un parell de consignes als piquets del patró Capitalisme, qui custodiaven les portes de l’edifici amb nombrosos furgons policials. La manifestació va continuar entre consignes com “unió, acció, autogestió”, “l’únic terrorista, l’estat capitalista”, “no són suïcidis, són assassinats” o “tot el poder per a les assemblees” pels carrers La Pau, Poeta Querol i Les Barques fins arribar a la Plaça de l’Ajuntament on, de forma espontània, el bloc –integrat per més d’un miler de persones- es va desviar una altra vegada pel carrer La Pau per tornar novament a la Plaça de l’Ajuntament, on el bloc va ser rebut entre els aplaudiments de la resta de manifestants. Llavors, al voltant de les 21h, va ser quan el Bloc Unitari Anticapitalista va donar per finalitzada la manifestació.

El Bloc Unitari Anticapitalista, valora positivament la participació en la manifestació del 23F. No obstant això, cal fer d’aquesta mobilització un pas més en la lluita sostinguda per tal de buscar la Unitat Popular de la classe treballadora, de totes les persones oprimides i explotades, per coordinar i unir totes les lluites.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Un comentario sobre “[CRÒNICA] 23F: Lluitar, Crear, Unió Popular”

Los comentarios están cerrados.