Comunicat del CAS-PV davant l’anunci de la privatització de la sanitat al País Valencià

L’anunci de privatització de la Sanitat al País València per part de la Generalitat Valenciana que segons ha dit entrarà en vigor el Gener del 2013 suposa un autèntic “colp d’estat” envers un sistema sanitari públic conquerit al llarg del segle XX pels i les treballadores a sota els principis “d’universalitat, solidaritat i equitat que se imposa baix l’argument  de que la sanitat pública no és sostenible.

Hem de denunciar i denunciem, que aquesta afirmació no nomes no es certa sinó que amés a mes, totes les mesures preses fins ara, cap ni una pensada per millorar un sistema sanitari  actual que malgrat les mancances que ja arrossegaven en els darrer anys, estava donant un servei a la població el mes adient possible, estaven i es tant pensades per a concloure en aquesta situació actual es a dir, la privatització de la Sanitat, el darrer servei públic que no estava encara en mans de multinacionals i empreses privades. Aquesta afirmació es manté en la realitat d’una llei ja pactada en l’any 1997 en ple Govern del Partit Popular amb la complicitat d’altres partits institucionals que donaren suport a l’aprovació de l’esmentada llei, com ara el PSoE, CIU,PNB, I CC, i en el progressiu atac al servei públic sanitari mitjançant l’aplicació d’uns pressupostos sanitaris paupèrrims en relació a altres comunitats i a la EU, ja que som dels primers per la cua en depesa sanitària en relació a altres territoris de l’estat espanyol i aquest es dels que menys dedica a la sanitat dintre de la EU, un 5% front al 7% del PIB en la EU.

El SNS i com no al nostre País València encara mes, esta sent difamat i maltracta per uns polítics institucionals que cada cop demostren mes al servei de que interessos estan, així com el poc que els interessa la gent a la que diuen representar.

Ens parlen d’estalviar i de crisi, però no parlen de la seua responsabilitat en aquesta situació i fins i tot s’atreveixen de manera gos-serosa a fer-nos responsables dels seus d’esgavells econòmics i de corrupció, tractant de que els i les treballadores d’aquest país paguen els seus plats trencats i ara el colmo dels colmos, ens volen deixar en una situació Sanitària més que precària i perillosa per la salut de la població sense cap vergonya, donant als especuladors privats la per a d’ells mes que sucosa oportunitat de fer-hi negocia amb la nostra salut. La qual cosa com ja hem esmentat adés, ho tenien planejat des de la també esmentada llei 15/97 Diuen que no hi han diner…? Nosaltres demanem, on estan els nostres diner i que han fet amb ells, qui deuria ser responsable d’aquesta situació? Els que hem donat sense dir “cap ni mu” els diner mitjançant els impostos que els han vingut de gust, o els que els han malfet com ja tothom es conscient..?

L’Organització Mundial de la Salut. Juliol del 2004, és pronuncia. “L’evidencia demostra que les fonts privades de finançament sanitària, son freqüentment regressives i generen dificultats en qüestions d’accessibilitat. Contribuent poc al intent de contindre la despesa, i de fet, poden incrementar la inflació”.

Pronunciació que fa desprès d’experiències privatitzadores en altres països, que ha revertit  aquest  procés per inviable. Escòcia, Nova Zelanda,i darrerament Romania, on la pressió social ha assolit la paralització d’aquest model, i fins i tot el rescat d’alguns hospitals

Finalment, en quan a les competències de les comunitats autònomes ens remetrem un cop més a la sentencia ferma del TSJ de València a sobre el model privat que argumenta.

“El suport legal a la concessió administrativa vindria donada per el Reial Decret Llei 10/1996 i Llei 15/1997″.

Per tant des de el CAS-PV exigim la immediata derogació de la Llei 15/97.

La reversió dels hospitals i serveis ja privatitzats a la gestió pública.

La participació en la gestió de la Sanitat dels treballadors i usuaris com garant de transparència i trellat en l’esmentada gestió.

La depuració de responsabilitats en tot el que supose un deterior de la Sanitat i la salut de la població aixi com en  la desfeta de la nostra economia, que segons els polítics justifica tot aquest desgavell de mesures.

Fuente-> CAS-PV