Comunicat de la CAS-PV contra la privatització de la sanitat pública y el copagament

Naix la CAS-PV (Coordinadora Assembleària Anti-Privatització de la Sanitat Pública-País Valencià). CNT-AIT València recolça la creació de la Cordinadora. Aquest link per a obtindre més informació respecte a la próxima presentació el 15 de Setembre.

PEL DRET A LA SALUT, PER LA SANITAT PÚBLICA
CONTRA LES PRIVATITZACIONS I EL COPAGAMENT

ALERTA!!! Veïns i veïnes, treballadors i treballadores de la SANITAT, usuaris i “paganos” d’un sistema sanitari fins ara “Públic i de qualitat”, desgraciadament a la baixa.

Fent el menor soroll possible, i amb una campanya terrible de desinformació, el senyorets del PP i del PsoE, no fan més que mirar pels interessos dels seus amos, i amb les seues polítiques i decisions, no fan més que avançar en la privatització de la sanitat pública, empitjorant i encarint el servei… fent-nos pagar als i a les treballadores la seua crisi de nou.

Ara bé, la situació de la nostra sanitat (nostra, perquè la paguem nosaltres), no és res més que una part més dels atacs terribles que els grans banquers i els grans empresaris estan forçant per poder mantindre i reforçar els seus beneficis. Per això es privatitza la sanitat i ens volen fer pagar encara més pels medicaments. Per això volen privatitzar l’ensenyament, els ferrocarrils i els aeroports i fins i tot les loteries. Per això ens volen congelar les pensions, i augmentar l’edat de jubilació fins als 67 anys!! Per això retallen els subsidis a les persones sense feina, etc. Tots els beneficis pels bancs i els grans empresaris (i els seus fidels servidors dels grans partits polítics i dels grans sindicats institucionals), i tota la misèria, la precarietat i els deutes per les persones treballadores que veiem com cada dia es fa més difícil poder tirar endavant a les nostres famílies.

I com de moment sembla que la seua crisi l’haurem de pagar nosaltres, les persones treballadores, queda clar que la SANITAT no anava a quedar-se a banda… Per això no fan més que repetir sense cap vergonya que “ LA SANITAT NO ÉS RENDIBLE ”… és a dir, que la nostra salut no paga la pena. Per això, sense que ningú se n’adone del que passa, ja han pres totes les posicions necessàries per furtar-nos un dret social bàsic i elemental com es la SANITAT PÚBLICA, GRATUÏTA I DE QUALITAT, la que realment ens mereixem i necessitem totes i tots.

Com ja hem dit, l’objectiu del PP i del PSOE, i dels grans empresaris i banquers, és que la privatització passe desapercebuda. Per això, van començar privatitzant els serveis auxiliars (neteja, menjadors, manteniment, o aparcaments), produint un empitjorament del servei, i fins i tot problemes de neteja. Ara ja estan començant a privatitzar als serveis mèdics i clínics. Fins al punt,que ja existeixen hospitals i centres sanitaris de propietat totalment privada, amb contractes amb l’Administració Pública per 30-60 anys que els asseguren elevats beneficis, i que només donen atenció en funció dels diners que reben. Els beneficis són privats, però les pèrdues les paga l’Administració Pública, és a dir, totes i tots.

Així, els centres privats parasiten els centres públics, elegint les operacions i pacients més rendibles, ja que la seua única finalitat és el repartiment de beneficis econòmics.

Quan diuen que “la sanitat no és sostenible”, oculten que la despesa sanitària s’ha disparat per pagar al sector privat i sense que aumenten els recursos, i també que són els governs autonòmics com el valencià, els que més han avançat en la privatització, preparant i justificant la introducció de mecanismes de copagament que limitaran encara més l’accés a la sanitat als sectors de població mes desfavorida (dones treballadores, joves, pensionistes, immigrant, aturats, etc.), incrementant les ja molt elevades desigualtats en salut (a l’estat espanyol, les diferències d’esperança de vida entre barris d’una mateixa ciutat arriben a ser de 8 a 10 anys)

L’evidència internacional, ha demostrat que els hospitals privats, amb ànim de lucre, tenen resultats molt pitjors pels pacients, que aquells que no reparteixen beneficis:

–      Mortalitat en adults un 2 % superior;

–      Mortalitat en nounats quasi un 10% superior;

–      Mortalitat en certs pacients crònics, un 8% superior, per la disminució en la quantitat de netejadors/es (més infeccions hospitalàries);

–      Disminució de metge/esses i infermers/es per llit;

–      Menor quantitat de dies d’estada hospitalària (altes prematures); etc.

Haver de pagar per anar a consulta o a urgències, pagar per cada dia d’ingrés a  l´ hospital, que els i les pensionistes paguen un percentatge de les receptes, etc. Tot això són mesures possibles per l’existència de la Llei 15/97, amb el suport del PP, PsoE, CiU, PNB, CC, etc. Aquesta Llei ataca els principis d’universalitat i gratuïtat de la sanitat, podent convertir en cròniques patologies agudes. Sense parlar de que ben poca gent ha rebut informació o ha sentit parlar-ne.

Per tot açò, des de la Coordinadora Antiprivatització de la Sanitat del Pais Valencià- CAS-PV- fem una crida a tota la població del País Valencià a que s’informe i s’organitze per fer front a totes aquestes mesures privatitzadores, per defensar la Sanitat Pública, universal, de qualitat i gratuïta. Per defensar la qualitat del servei, i la correcta dotació i inversió necessària en la salut de les persones treballadores. En definitiva, que nos ens facen pagar la crisi a les persones treballadores.

JA N’HI HA PROU!!!

Que la crisi la paguen els que l’han provocada, i no les persones treballadores!!

Hem començat una ampla campanya, perquè pugues participar des del teu barri, associació de veïns o pensionistes, espai cultural, centres de salut i hospitals, per informar-nos del que està passant realment, i poder defensar així el que és nostre, la nostra sanitat, la sanitat que deuríem tindre perquè paguem els nostres impostos… i per fer front als lladres de la nostra salut.

S’ha encetat una campanya de recollida de signatures a tot l’estat espanyol en contra de la privatització, del copagament i contra la Llei 15/97.

NOMÉS SI ENS UNIM TOTES I TOTS PODREM PROTEGIR ELS NOSTRES DRETS.

LA SANITAT MAI NO POT SER UN NEGOCI.

LA SANITAT HA DE SER UN DRET I UN SERVEI D’INTERÈS GENERAL, PÚBLIC, UNIVERSAL, DE QUALITAT I GRATUÏT PER TOTES LES PERSONES TREBALLADORES.

València (l’Horta)